diumenge, 13 de desembre de 2009

Propietats del viUna dieta rica en antioxidants com els que duu el vi afavoreix el naixement de neurones i retarda l'Alzheimer
El raïm, el vi, l'oli d'oliva, el cacau, les nous i altres fruites i vegetals contenen aquesta substància que, segons un estudi de la UAB augmenta la producció de cèl·lules mare al cervell i pot afavorir el retard de l'Alzheimer
Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han demostrat que una dieta rica en substàncies polifenols i àcids grassos poliinsaturats, conegudes per les seves propietats antioxidants, augmenta la producció de cèl·lules mare en el cervell, el posterior naixement de noves neurones i podria afavorir el retard de l'aparició i evolució del Alzheimer, que es caracteritza pel deteriorament d'aquestes cèl·lules.

Els polifenols es troben en aliments com el te, la cervesa, el raïm, el vi, l'oli d'oliva, el cacao, les nous i altres fruites i vegetals. Els àcids grassos poliinsaturats es troben en el peix blau i vegetals com el blat de moro, la soia, el girasol i la carabassa.

L'estudi realitzat va mostrar més proliferació cel·lular en el cervell dels ratolins alimentats -durant 40 dies, equivalent a 5 anys en un humà- amb aquesta dieta que en el dels alimentats amb una dieta estàndard. En ambdós casos s'estudiaven les dues regions on neixen les neurones -el bulb olfactiu i l'hipocamp-, que resulten especialment danyades amb la malaltia de Alzheimer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada